All CollectionsUKKYleiset
Mitä on kaksivaiheinen tunnistautuminen (2FA) ja miksi se on tärkeää?
Mitä on kaksivaiheinen tunnistautuminen (2FA) ja miksi se on tärkeää?
J
Written by Johanna Honkela
Updated over a week ago

Kaksivaiheinen tunnistautuminen (Two-Factor Authentication, 2FA) on tietoturvaprosessi, jossa käyttäjien on annettava kaksi eri tunnistustekijää henkilöllisyytensä todentamiseksi. Tämä sisältää yleensä jotain, jonka tiedät (kuten salasanan) ja jotain, joka sinulla on (kuten älypuhelin tai turvakoodi).

2FA:n merkitys

Turvallisuuden parantaminen:
2FA lisää ylimääräisen suojakerroksen vaatimalla toisen tunnistautumistekijän, mikä tekee luvattomien käyttäjien pääsyn huomattavasti vaikeammaksi, vaikka heillä olisi salasanasi.

Suojaus tietojenkalastelulta:
Vaikka hyökkääjä huijaisi sinut paljastamaan salasanasi, hän ei silti pääse tilillesi ilman toista todentamistekijää.

Vaatimustenmukaisuus:
Erityisesti arkaluonteisia tietoja käsittelevillä aloilla, kuten rahoitus- ja terveydenhuoltoalalla, vaaditaan 2FA:ta turvallisuusstandardien ja -määräysten noudattamiseksi.

2FA:n edut

Lisääntynyt tilisuojaus:
Käyttämällä 2FA:ta vähennät huomattavasti tilisi luvattoman käytön riskiä ja pidät tietosi turvassa.

Mielenrauha:
Kun 2FA on käytössä, voit luottaa siihen, että tilisi ovat turvassa, vaikka salasanasi paljastuisi.

Joustavuus:
2FA-vaihtoehdot, kuten autentikointisovellukset tai laitteistotunnisteet, tarjoavat käyttäjille joustavuutta valita tarpeisiinsa parhaiten sopiva menetelmä.

Miksi 2FA on tärkeä Skholelle

Skholessa asetamme käyttäjien turvallisuuden ja yksityisyyden etusijalle. 2FA:n käyttöönotto varmistaa, että käyttäjien tilit ja arkaluonteiset tiedot on suojattu ylimääräisellä tietoturvatasolla.

Ensisijainen 2FA-menetelmä Skholessa: Google Authenticator

Offline-saatavuus:
Google Authenticator luo vahvistuskoodit suoraan mobiililaitteellesi, joten et tarvitse internetyhteyttä tai matkapuhelinsignaalia 2FA-koodien käyttämiseen. Tämä tekee siitä luotettavan vaihtoehdon erityisesti alueilla, joilla yhteys on huono.

Nopea ja kätevä:
Google Authenticatorin käyttö on nopeaa ja kätevää. Kun olet ottanut sen käyttöön, voit vain avata sovelluksen saadaksesi vahvistuskoodisi. Sinun ei tarvitse odottaa sähköpostia, joka voi joskus viivästyä.

Erittäin turvallinen:
Google Authenticator käyttää aikapohjaista TOTP-tekniikkaa (Time-based One-Time Password), joka luo koodit, jotka ovat voimassa lyhyen aikaa ja muuttuvat usein. Tämä vähentää koodien sieppaamisen tai uudelleenkäytön todennäköisyyttä.

Vara-2FA-menetelmä: Sähköpostivahvistus

Lisäsovelluksia ei tarvita:
2FA:n sähköpostivahvistus ei vaadi käyttäjiltä lisäsovellusten asentamista tai määrittämistä. Tämä voi olla erityisen edullista käyttäjille, jotka suosivat yksinkertaisuutta tai eivät pidä mobiilisovelluksista.

Laajasti saatavilla:
Useimmilla käyttäjillä on jo pääsy sähköpostiinsa useilla laitteilla. Tämä tarkoittaa, että he voivat saada 2FA-koodinsa riippumatta siitä, millä laitteella he käyttävät Skholea, mikä tekee siitä monipuolisen vaihtoehdon.

Helppo asennus:
Sähköpostivahvistuksen määrittäminen 2FA:ta varten on suoraviivaista. Käyttäjien tarvitsee yleensä vain vahvistaa sähköpostiosoitteensa, ja he voivat aloittaa vahvistuskoodien vastaanottamisen välittömästi. Tämä yksinkertaisuus voi kannustaa useampia käyttäjiä ottamaan 2FA:n käyttöön.

2FA:n ottaminen käyttöön Skholessa

Varmistaaksesi, että tilisi on suojattu 2FA:lla, noudata näitä yksinkertaisia ohjeita:

1. Kirjaudu sisään Skhole-tilillesi:
    Käytä käyttäjätunnusta ja salasanaa päästäksesi tilillesi.

2. Siirry asetuksiin:
    Kun olet kirjautunut sisään, siirry "Profiili"-osioon ja valitse sitten "Asetukset".

3. Ota Google Authenticator käyttöön:
    Ota Google Authenticator käyttöön ensisijaiseksi 2FA-menetelmäksi noudattamalla näytön ohjeita. Sinun on skannattava QR-koodi Google Authenticator -sovelluksella, jotta voit yhdistää sen Skhole-tiliisi.

Sähköpostivahvistuksen määrittäminen varmuuskopioksi tapahtuu automaattisesti:
Kun olet määrittänyt Google Authenticatorin, voit käyttää sähköpostivahvistusta 2FA-varmennusmenetelmänä. Näin varmistat, että voit edelleen käyttää tiliäsi, jos menetät pääsyn Google Authenticator -sovellukseen.

Jos haluat ottaa 2FA:n käyttöön, käy 2FA-asetussivullamme.

Lopuksi

2FA:n käyttöönotto, jossa Google Authenticator on ensisijainen menetelmä ja sähköpostivahvistus varavaihtoehto, tarjoaa vankan tietoturvan parannuksen Skholeen. Tarjoamalla nämä vaihtoehdot otamme huomioon erilaiset käyttäjien mieltymykset ja varmistamme, että tilisi pysyy turvassa luvattomalta käytöltä. 2FA:n ottaminen käyttöön Skhole-tililläsi tarjoaa lisäturvaa, joten se on yksi tehokkaimmista tavoista suojata tietojasi verkkouhilta.