Opiskelu

Miten opiskelen Skholessa?

Updated over a week ago

Näin opiskelet Skholessa - Video-ohje:

Kaikki Skholen opetusmateriaali on saatavissa videoluentona, ääniraitana ja tekstinä.

Kurssit
Kun olet kirjautunut Skholen verkko-oppimimisympäristöön osoitteessa www.skhole.fi tai app.skhole.fi sinulle avautuu koko kurssinäkymä. Voit järjestää ja lajitella kursseja erilaisin suodattimin. Voit myös lisätä kursseja omiin kursseihin klikkaamalla sydän-kuvaketta kurssin kohdalla. Löydät näin merkitsemäsi kurssit helposti klikkaamalla alasvetolaatikosta Omat kurssit -välilehden auki.

Oppimisympäristön yläosasta löydät hakutoiminnon. Voit hakea eri hakusanoilla aiheeseen liittyviä kursseja. Kirjoita kenttään esimerkiksi "astma" ja järjestelmä luettelee kaikki kurssit, joissa käsitellään astmaa. Voit selata kursseja myös luokittain. Voit hakea kursseja ollessasi millä tahansa sivulla.

Viemällä hiiren kurssin päälle, näet lisätietoa kurssista. Yksittäiset kurssit muodostuvat useista, kestoltaan n. 5-20 minuuttia kestävistä luennoista. Klikkaa kurssia avataksesi kurssin sisältösivun.

Kurssin sisältösivulta löydät luentosisältöjen lisäksi kaikille Skholen opiskelijoille yhteisen kurssin keskustelualueen Keskustelu-välilehdeltä.

Luennot
Luennosta saatavilla olevat mediaformaatit (teksti, video, ääni) on havainnollistettu oikeassa yläkulmassa olevilla ikoneilla. Voit valita muodoista mieleisesi yhdistelmän.

Luennon videon toistonopeutta voit vaihtaa videon oikeasta alakulmasta.

Kun 90 % tekstistä tai videosta on katsottu, luento merkitään automaattisesti suoritetuksi. Voit myös manuaalisesti painaa nappulaa “Merkitse suoritetuksi”.

Muistiinpanot

Löydät ohjeet muistiinpanojen tekemiseen täältä.