Skholen Koemoduuli-ohjeet opettajille ja pääkäyttäjille

Kuinka luoda omia kokeita Skholeen

Updated over a week ago

Voit nyt luoda itse räätälöityjä kokeita ja omia koekysymyksiä Skholeen käyttäen Koemoduulit ja kysymykset -sivua. Luodaksesi omia kokeita ja kysymyksiä tulee sinun kirjautua palveluun ohjaajatunnuksilla. Löydät koemoduulit ja kysymykset valitsemalla "Lisää vaihtoehtoja" kohdasta Oma ryhmäni.

Koemoduulit

Koemoduulit-välilehdellä pääset tutustumaan itseopiskelutestien ja kokeiden pohjiin eli koemoduuleihin.

Voit hakea koemoduuleja ylävalikosta. Esikatselu-ikonista pääset katsomaan koemoduulia. "+"-ikonista pääset luomaan uuden koemoduulin.

Koemoduulin luominen

1. Syötä koemoduulille nimi ja halutessasi kuvaus.

2. Valitse kenelle koemoduuli näkyy. Mikäli valitset "Yksityinen" ja "Kyllä", näkyy koemoduuli vain sinulle itsellesi (ei esimerkiksi opiskelijoille). Valitse tähän siis "Kyllä", mikäli koe on valmis ja haluat viedä sen opiskelijoiden tehtäväksi.

3. "Salli muiden katsella tai kopioida" -kohdasta voit määritellä, pääsevätkö muut opettajat/esihenkilöt näkemään ja käyttämään tekemääsi koetta.

4. Valitse näytetäänkö tulosraportti ja montako kysymystä koemoduulissa on.

5. Yhdistä koemoduuli kurssiin tai tiettyyn luentoon.

6. Valitse koemoduulin asetukset ja aikaraja sekunneissa. 3600 sekuntia = 1 tunti.

7. Halutessasi voit kirjoittaa tekstin, joka näkyy opiskelijoille koemoduulin suorituksen jälkeen.

8. Määritä onko kyseessä koe vai itseopiskelutesti. Suosittelemme tehtävätyypiksi koetta.

9. Tallenna.

Kysymykset-välilehdellä valitset koemoduulisi kysymykset.

1. Koemoduuliisi valitut kysymykset näkyvät oikeanpuoleisessa ruudussa.

2. Hakukentät toimivat kuten aiemminkin, näin löydät oikeat kysymykset helposti.

3. Esikatselu-ikonista pääset tarkastelemaan kutakin kysymystä.

Esikatselussa näet kysymyksen oikeine vastauksineen. Skholen oman kysymyspankin kysymykset ovat lukittuja esikatselussa, joten voit tutustua rauhassa kysymyksiin.

Kysymysten valinta

1. Käytä hakua löytääksesi oikeat kysymykset.

2. Nuoli oikealle -ikonista voit valita haluamasi kysymykset.

3. Nuoli vasemmalle -ikonista voi poistaa valitun kysymyksen.

4. Lisää uusi kysymys -painikkeesta voit tehdä täysin oman kysymyksen. Ohjeet kysymyksen tekoon löydät tämän artikkelin lopusta.

5. Tallenna valmis koemoduuli.

Näin olet luonut oman koemoduulisi, onneksi olkoon!
Koemoduulisi ilmestyy sivun listaan tallennettuasi sen. Voit muokata tai poistaa luomiasi koemoduuleja. Et voi poistaa Skholen koemoduuleja, joten kokeile rohkeasti.

Voit nyt luoda oman kokeen käyttäen itse tekemääsi koemoduulia tehtävissäsi. Jotta saat luomasi koemoduulin tehtäväksi käyttäjille, tulee sinun käydä vielä lisäämässä tehtävä haluamillesi käyttäjille Tehtävät-välilehden kautta. Katso ohjeet tehtävien hallintaan täältä.

Kysymykset

Kysymykset-välilehdellä pääset tutustumaan Skholen kysymyspankkiin ja luomaan omia kysymyksiä.

Voit hakea kysymyksiä ylävalikosta. Esikatselu-ikonista pääset katsomaan kysymystä. "+"-ikonista pääset luomaan uuden kysymyksen.

Kysymyksen luominen

Kysymyksen luominen vaatii taas muutaman valinnan, mutta suosittelemme tarkkuutta niissä. Niiden merkitys on suuri jatkokäytön kannalta.

1. Valitse alasvetovalikosta mikä kysymystyyppi on. Kysymystyypillä määrität kysymyksen luonteen. Kokeile rohkeasti, luo erilaisia kysymyksiä ja löydä teidän osaamisen mittaukseen parhaiten sopivat kysymystyypit.

2. Nimeä kysymyksesi.

3. Valitse pisteytyksen määrä tai vastauksittain vaihtuva pisteytys.

4. Valitse kysymyksen julkisuus.

5. Luokittele ja yhdistä kysymys kurssiin tai tiettyyn luentoon. Suosittelemme luokittelemaan ja linkittämään jokaisen luomasi kysymyksen siihen liittyviin sisältöihin.

6. Syötä vastausvaihtoehdot.

7. Tallenna kysymys.

Kysymyksesi ilmestyy Kysymykset-sivun listaan tallennettuasi sen. Voit muokata tai poistaa luomiasi kysymyksiäsi. Et voi poistaa Skholen kysymyksiä, joten kokeile rohkeasti.