Sisällöntuottajan oikeudet saat organisaatiosi pääkäyttäjältä. Organisaatiosi pääkäyttäjän tulee pyytää sisällöntuottajan oikeudet suoraan meiltä.

Kurssin luominen

• Kirjaudu Skholeen tunnuksella, jolla on Sisällöntuottajan oikeudet
  • Klikkaa pääsivulla https://app.skhole.fi/fi-FI vasemmassa alareunassa leijuvaa + -ikonia.
  • Täytä perustiedot
  • Nimi
  • Polku eli URL-osoite: Tämä muodostetaan automaattisesti, mutta sen voi halutessaan määrittää myös itse. Polusta tulee kurssin URL -osoite.
  • Kuvaus: Kurssisivulla näkyvä kuvaus, joka kertoo kurssin sisällöstä. Kannattaa pitää kohtuullisen lyhyenä ja ytimekkäänä.

Näkyvyys:

• Yksityinen = Näkyy vain sinulle, omille tunnuksillesi
  • Yksityinen organisaatiolle = Näkyy koko organisaatiollesi
  • Kuva: Kurssikuva, joka näkyy kurssilistauksessa ja kurssin taustakuvana. Parhaiten tässä toimii hieman vaakamuotoinen ja korkealaatuinen valokuva. Läpinäkyvät ja postimerkin kokoiset kuvat eivät ole kaunista katsottavaa.

Arvioitu opiskeluaika

• Piilota: Älä näytä suositeltua opiskeluaikaa kurssin kohdalla
  • Automaattisesti: Näytä suositeltu opiskeluaika, joka on sisällön kesto x 4. Suositeltu opiskeluaika on Skholella määritetty yhdessä ammattikorkeakoulujen kanssa vastaamaan uuden asian opettelua siten että opiskelija saa hyvät tiedot aiheesta. Esim. jos luennon mediat ovat yhteensä 30min on automaattisesti suositeltu opiskeluaika 2h (30min x 4).
  • Määritä: Määritä suositeltu opiskeluaika manuaalisesti

Suositeltu

• Nosta kurssi organisaatiollesi “Suositelluksi” kurssiksi. Kurssilistauksesa kurssi nousee ensimmäisten joukkoon ja sen päällä on merkintä “Suositeltu”

Sisältö

Sisältöä lisätessä ja muokatessa on hyvä huomioida, että kurssihierarkiaan tehtävät muutokset tallentuvat vasta, kun olet tallentanut kurssin tallenna -ikonista vasemmasta alakulmasta.

Aloita klikkaamalla “Uusi osio” luodaksesi uuden osion sisältöhierarkiaan. Jos et halua jakaa sisältöä osioihin, voit luoda vain yhden osion ja jättää sen otsikon tyhjäksi jolloin otsikkoa ei näy. Suositeltavaa on kuitenkin varsinkin pidempien kurssien osalta jakaa sisältö osioiksi.

Esimerkki osioihin jakamisesta:

• Osion otsikko 1: Johdanto
  • Johdanto luento 1
  • Johdanto luento 2

Osion otsikko 2: Sisällöt

• Varsinainen sisältö 1
  • Varsinainen sisältö 2

Osion otsikko 3: Itseopiskelutestit

• Itseopiskelutesti 1
  • Itseopiskelutesti 2
  • Muokkaa osion otsikkoa kynä -ikonista tai klikkaamalla “muokkaa kappaleen otsikkoa”. Voit poistaa osion roskakori-ikonista.
  • Lisää sisältöä osioon, klikkamalla osion kohdalta “Lisää luento” tai “Lisää koemoduuli”. Eteesi avautuu ns.Modal-ikkuna, josta voit valita kurssirakenteeseen sisältöjä. Modal-ikkunan voi sulkea halutessaan tallentamatta oikeassa yläkulmassa olevasta X -ikonista
  • Voit katsella luentoa klikkamalla sen kohdalta silmä -ikonia tai muokata sitä kynä-ikonista, jos sinulle on siihen oikeus. Voit muokata kaikkia itse lisäämiäsi luentoja. Roskakori-ikonista voi poistaa sisällön, jolle ei enää ole käyttöä. Käytäthän harkintaa sisältöjä poistaessa, koska poistettuja sisältöjä ei voi jälkikäteen palauttaa.
  • Lisää luento / Lisää koemoduuli -ikkunassa valitse näkymästä luento tai useita kerralla. Luento on valittu kun sen rivin tausta muuttuu harmaaksi. Hyväksy valinnat klikkaamalla modal-ikkunan oikeassa alareunassa olevaa hyväksy -ikonia.
  • Lisää luento / Lisää koemoduuli -ikkunassa voit suodattaa (etsiä) luentoja niiden nimen, kurssin ja luokitteluiden.
  • Klikkaa “Lisää uusi” -luodaksesi uusi luento tai koemoduuli ja valitaksesi se kurssirakenteeseen.
  • Voit järjestää osiot, luennot ja kokeet haluamaasi järjestykseen raahaamalla ne rakenteessa oikeisiin kohtiin
  • Tallenna uusi tai muokattu kurssi lopuksi tallenna -ikonista vasemmasta alakulmasta.

Luennon lisääminen

Pääset lisäämään luentoja kurssirakenteen kautta. Lue kurssirakenteen muokkauksesta edellisestä kohdasta.

• Täytä luennon perustiedot
  • Nimi
  • Polku eli URL-osoite: Tämä muodostetaan automaattisesti, mutta voi halutessaan myös määrittää myös itse. Polusta tulee luennon URL -osoite.

Siirrä ja pakkaa video:

Valitse videotiedosto koneeltasi. Video siirtyy Skholen palveluun ja Skhole automaattisesti pakkaa sen sopivaan muotoon. Kun käytät tätä optiota, pyytää palvelu vielä valitsemaan videon sisällön tyypin parhaan opiskelukokemuksen saavuttamiseksi

• Diaesitys: Skholen omat videot ovat yleensä tässä muodossa. Diaesityksessä ei ole paljon nopeata toimintaa, mutta video on terävä ja optimoitu tekstin ja kuvien esitykseen.
  • Normaali Video: Normaalin näköistä videoa, esim. tv-ohjelmat

Kun video ja sen sisällön tyyppi on valittu, alkaa se siirtymään palvelun. Jos video on isokokoinen, voi sen latauksessa kestää pidempäänkin. Videon siirtymisen edistymistä indikoi pallo joka piirtyy painikkeeseen.

• Vaihtoehtoinen mediatiedostojen hallinta: Kun videon siirtyminen on valmis, alkaa pakkausvaihe, jonka etenemistä voit seurata tämän toiminnallisuuden kautta. Pakkausvaiheessa ei tarvitse jäädä odottelemaan vaan se valmistuu omalla ajallaan.
  • Sisältö: Luennon tekstimuoto. Kentän ylälaidasta löydät muotoiluasetukset. Kun liität tähän tekstiä esim. Wordista, on suositeltavaa liittää teksti muotoilemattomana ja muotoilla se sitten tässä kentässä uudestaan. Esim. Google Chromessa Ctrl-Shift-V. Muotoilupainikkeissa on myös toiminnallisuus “Lisää kuva”, josta voit lisätä tekstin sekaan kuvan. Voit siirtää kuvan raahaamalla haluamaasi kohtaan.
    Tekstimuodon sijaan on mahdollista upottaa sisällöksi myös PDF tiedostoja tai yhdistelmä tekstiä ja PDFiä. Katso PDF upotusohje alhaalta kohdasta "Näytä liitteet".
  • Lähteet: Sisällön lähteet. Tämä tulee näkyviin luennon tekstin jälkeen. Samanlaista muotoiltua tekstiä kuin Sisältökentässä.
  • Valitse kirjoittajat: Valitse luennon kirjoittajat, jotka näkyvät koostetusti Kurssin sivulla. Jos kirjoittajaa ei löydy listasta, voit lisätä sen kynä-ikonin kautta.
  • Valitse luokittelut: Valitse luokittelut joilla luento löytyy (Selaa luokittain -suodatin). Jos haluamaasi luokittelua ei löydy, voit lisätä sen kynä-ikonin kautta.
  • Näytä liitteet: Voit lisätä luentoon liitetiedostoja esim. PDF tai Excel tiedosto, tästä kohdasta. Mikäli haluat upottaa PDF:n näkymään suoraan luennossa, voit valita sen upotettavaksi PDFn kohdalta oikealta ("Upota luennon tekstiin"). Tällöin luennossa näkyy ensin sen tekstisisältö (jos se ei tyhjä), jonka alla upotettu PDF.

Tallenna uusi tai muokattu luento lopuksi tallenna -ikonista oikeasta alakulmasta.