Näin opiskelet Skholessa - Video-ohje:

Kaikki Skholen opetusmateriaali on saatavissa videoluentona, ääniraitana ja tekstinä. Skholen kurssivideoiden katselu ja ääniraitojen kuunteleminen vaativat verkkoyhteyden.

Kun olet kirjautunut Skholen verkko-oppimimisympäristöön osoitteessa www.skhole.fi tai app.skhole.fi sinulle avautuu koko kurssinäkymä. Voit järjestää ja lajitella kursseja erilaisin suodattimin. Voit myös lisätä kursseja omiin suosikkeihin klikkaamalla sydän-kuvaketta kurssin kohdalla. Löydät näin merkitsemäsi kurssit helposti Suosikit-välilehdeltä.

Viemällä hiiren kurssin päälle, näet lisätietoa kurssista. Yksittäiset kurssit muodostuvat useista, kestoltaan n. 15-25 minuuttia kestävistä luennoista. Klikkaa kurssia avataksesi kurssin sisältösivun.

Kurssin sisältösivulta löydät luentosisältöjen lisäksi kaikille Skholen opiskelijoille yhteisen kurssin keskustelualueen keskustelu-välilehdeltä. Mikäli kurssiin sisältyy myös potilastapauksia, löytyvät ne tapaukset-välilehdeltä.

Voit siirtyä luentosisältöhin klikkaamalla luentoa tai Aloita kurssi nappulaa. Luento aukeaa oletuksena koko ruudun videona. Klikkaa mihin tahansa ruudulla poistuaksesi kokoruudun näytöstä.

Luennosta saatavilla olevat mediaformaatit (teksti, video, ääni) on havainnollistettu oikeassa yläkulmassa olevilla ikoneilla. Voit valita muodoista mieleisesi yhdistelmän.

Luennon videon toistonopeutta voit vaihtaa videon oikeasta alakulmasta.

Voit poimia osia luennon tekstistä muistiinpanoihin maalaamalla tekstin ja sen jälkeen klikkaamalla “Lisää muistiinpanoihin” kuvaketta.

Kun 90% tekstistä tai videosta on katsottu, luento merkitään automaattisesti suoritetuksi. Voit myös manuaalisesti painaa nappulaa “Merkitse suoritetuksi”.

Klikkaamalla “Lisää muistiinpano” nappulaa voit lisätä myös videon aikajanalle merkinnän. Aikajanalle tehtävät merkinnät ovat oletuksena yksityisiä, mutta mikäli valitset julkisen merkinnän, avautuu merkinnästäsi aihe kurssin keskustelualueelle, jota muut voivat kommentoida.

Mikäli olet tehnyt muistiinpanoja, pääset kurssin sivulta Muistiinpano-välilehdelle, jossa voit vielä järjestää muistiinpanot haluamaasi järjestykseen tai jakaa muistiinpanot ryhmällesi tai ohjaajallesi. He saavat ilmoituksen jakamistasi muistiinpanoista. Jaetut muistiinpanot näkyvät profiilissasi.

Voit hakea muita kursseja myös kurssin sivulta.